Grip föll mot landstinget

Arbetsdomstolen valde att följa tingsrättens dom. Landstinget i Östergötland har därför haft grund för att avskeda distriktsläkaren Lena Grip, boende strax utanför Kisa.

Kinda2003-01-23 07:50

Landstinget i Östergötland har avskedat Lena Grip på befogade grunder.
Det fastslog i går Arbetsdomstolen i Stockholm.
Lena Grip åläggs nu att betala landstingets rättegångskostnader.
Ärendet behandlades i Linköpings tingsrätt i mitten av maj. Även då föll Lena Grip mot Landstinget i Östergötland, men överklagade till Arbetsdomstolen, som efter långa förhandlingar i går fastställde domslutet:
Landstinget har haft klara grunder för att avskeda distriktsläkaren från Kinda.
Tingsrättens dom efterföljs därmed och Lena Grip tvingas betala landstingets rättegångskostnader på 27 141 kronor.
Och notan börjar nu bli dyr.
Eftersom Lena Grip, genom advokaten Göran Wåhlander, inte lyckades övertala tingsrätten fick hon betala landstingets räkning även där. Den summan slutade på drygt 45 000 kronor.
Tingsrätten riktade i den domen, som alltså Arbetsdomstolen följer, relativt skarp kritik mot Lena Grip och det sättet som hon agerat i sitt förhållande till landstinget.
De skrev:
"Det måste vara en arbetsgivares absoluta rättighet att träffa en arbetstagare innan tjänstgöringen påbörjas, inte minst när tjänsten är förenad med särskilt ansvarsfulla sysslor. Lena Grip har genom sitt förfarande att konsekvent underlåta att hörsamma kallelser till möte med arbetsgivaren i praktiken gjort sig oanvändbar som arbetskraft för landstinget."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om