Gudrid Hansen får Lions kulturpris för sin mångsidighet

Under fredagen presenterade Lions Club i Kisa de sex nyproducerade filmer om Kise Marken från 1960 till 1981, som de sammanställt och producerat inför Lions Club internationella 100 års jubileum.

Gudrid Hansen, årets vinnare av Lions Club Kisas kulturpris. Foto: Morgan Karlsson

Gudrid Hansen, årets vinnare av Lions Club Kisas kulturpris. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-05-06 08:40

Den internationella Lions Club firar 100 år, och i samband med detta jubileum så har man lokalt i Lions Club Kisa producerat sex stycken filmer om Kise Marken mellan åren 1960 till 1981.

Dessa filmer presenterades på biblioteket i Kisa under fredagen och under denna samling med många besökare, tackades också Gerd Pettersson från Kindabild för gott samarbete samt Gudrid Hansen för arbetet som speaker.

Denna dag utnämndes även årets mottagare av klubbens kulturpris 2017. Vinnaren blev Gudrid Hansen, med motiveringen:

"Gudrid Hansen tilldelas Lions Club Kisas kulturpris 2017 för sin mångsidighet och skicklighet i både tal och skrift. Med humor och allvar bevarar, berikar och förmedlar hon vår lokala historia och dialekt."

Av Lions Club i Kisas president, Claes Creutz, gratuleras Gudrid Hansen med en check på 5000 kronor. Hansen framförde i sitt tacktal de många års trevliga samarbete hon haft med Lions Club i Kisa. Hon bjöd även åhörarna på en dikt om Kise Marken med en härlig Kisadialekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om