"Jag har hållit på fruktansvärt länge". Sedan 1980-talet har Gunnel Laine lärt ut grunderna i matlagning och allt man behöver veta om näringslära, men nu tar hon en paus. I måndags avslutade ett grabbigt gäng sin kurs på Värgårdsskolan i Kisa.
På menyn är det uppdukat för fest, ikväll ska det bli trerätters. Med rullader, kokt potatis och rostade grönsaker som huvudnummer ska det bli en storslagen avslutning på den fem veckor långa matlagningskursen på Värgårdsskolan i Kisa.
Det är ett grabbigt gäng som den forna hemkunskapsläraren Gunnel Laine basat över, en av många kursgrupper sedan starten på 1980-talet.
- Jag har hållit på fruktansvärt länge och haft matlagningskurser för olika studieförbund, nu på senare tid har det varit Folkuniversitetet. Det är givetvis jätteroligt, det har ju blivit att jag ägnat större delen av mitt liv åt matlagning. Gamla tider har alltid intresserat mig, hur de tog vara på allt, de var fantastiskt duktiga, säger Gunnel Laine.
På måndagskvällen var det tio grabbar som samlades i det fräscha skolköket för att avsluta sin 15 timmar långa matlagningskurs. Kisabon Mathias Rinaldo är initiativtagaren, mannen som dragit ihop den tio personer stora grupp som spetsat sina matlagningskunskaper de senaste veckorna under Gunnel Laines erfarna ledning.
- Vi ville lära oss att laga mat, mer än bara makaroner och korv. Här började vi med avancerad matlagning direkt, och då tänkte vi; "Det här klarar vi aldrig", men med lite struktur har det fungerat varenda gång, säger Mathias Rinaldo.
Läs mer i onsdagens papperstidning
Gunnel tar en paus från matkurserna
"Hon har varit fantastisk."
Staffan Andersson, Joakim Klasson, Mathias Rinaldo och Per Leek är fyra av de tio kursdeltagare som den forna hemkunskapsläraren Gunnel Laine har basat över de senaste veckorna. "Att hon har stått ut med oss", säger Staffan Andersson. Foto: Dennis Petersson
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!