Gymnastik på hästar på ridlägret

Under måndagen startade ett miniridläger i Eda, norr om Rimforsa. Det är 29 tjejer och en kille som får rida, leka, bada och prova på voltige.

Miniridlägret i Eda pågår under tre dagar

Miniridlägret i Eda pågår under tre dagar

Foto: Lars-Göran Bexell

KINDA2019-08-05 21:00

– Voltige är gymnastik på häst, en mycket populär aktivitet på lägret, säger ridskolechef Jessica Andersson som tillsammans med ledare Sara Frank och en handfull tonåringar håller i tömmarna för lägret.

Även till denna sommar delades det ut statliga pengar för aktiviteter för barn- och ungdomar under sommarlovet till landets kommuner.

– Vi har fått bidrag både från Linköping och Kinda kommuner för att anordna lägret och det känns jättekul att kunna erbjuda barn och ungdomar tre dagar med bad, lek och ridning, säger Jessica Andersson.

På lägret deltar 30 barn- och ungdomar, varav 29 är tjejer och en kille.

– Vi skulle gärna se att fler killar kommer till oss, men vi ser en liten uppgång av killar på andra läger och aktiviteter vi har, säger Jessica Andersson.

Det är Eda Ryttarsällskap som anordnar lägret och föreningen har funnits sedan 1992 och byggt anläggningen genom åren, senast för två år sedan med nytt stall som har plats för föreningen 30 egna hästar.

– Vi har 140 medlemmar, varav hälften kommer från Kinda, säger Sara Frank.

I paddocken visar Emelie Nord fint takter på voltige, vilket är gymnastik på häst.

- Det är jättekul och lärorikt. Man får träna balans och fjordhästen Orion är så snäll, säger Emelie Nord.

På gångvägen ner till stallet står träningshästen Bingo och på den hoppar Agnes Ämmervik, Ronja Bengtsson och Cassandra Gustafsson upp och visar stolt en balansövning som sedan ska bli verklighet på Orion.

Några av lägerdeltagarna. Fr v Ridskolechef Jessica Andersson, Emelie Nord, Ronja Bengtsson, cassandra Gustafsson, Agnes Ämmervik, Vanessa Tandberg och ledare Sara Frank
Några av lägerdeltagarna. Fr v Ridskolechef Jessica Andersson, Emelie Nord, Ronja Bengtsson, cassandra Gustafsson, Agnes Ämmervik, Vanessa Tandberg och ledare Sara Frank
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!