Hallen 2,4 miljoner över budget

Ombyggnaden av Värgårdshallen blev 2,4 miljoner dyrare än beräknat. Kostnader omöjliga att förutse, hävdar fastighetschef Gösta Gustavsson. Hela jobbet gjordes på löpande timpenning. Men en upphandling hade inte gjort det billigare tror Gustavsson. Och han får stöd av Anders Ljung.

"Nya" Värgårdshallen i Kisa. Ombyggnaden var planerad till 6,5 miljoner men stannade på 8,9.

"Nya" Värgårdshallen i Kisa. Ombyggnaden var planerad till 6,5 miljoner men stannade på 8,9.

Foto:

Kinda2009-02-11 07:36


Värgårdsskolans idrottshall har fått fått en rejäl ansiktslyftning de senaste åren. Redan för ett par år sen lades nytt golv för cirka en miljon.
I fjol var det sen dags för den stora ombyggnaden av omklädningsrummen, budgeterat till 4,5 miljoner. Plus en läktarhylla för cirka två miljoner. Totalt alltså 6,5 miljoner kronor.

Mycket dyrare
Men när ombyggnaden nu kan summeras visar den sig ha blivit betydligt dyrare. Cirka 8,9 miljoner kronor, enligt fastighetschef Gösta Gustavsson. Ett minus på 2,4 miljoner.
Enligt Gustavsson finns det dock förklaringar. Den största extrakostnaden beror på att taket till omklädningsrummen vilar på betongbjälklag som i sin tur vilar på innerväggarna.

Nya järnbalkar
När man började riva upptäckte man att måtten inte stämde med de nya rummen. För att delvis ersätta betongbjälklagen tvingades man sätta in stolpar med järnbalkar för att bära taket.
- Det är den stora skillnaden, säger Gustavsson. Det var väldigt tidskrävande.
Problemet var omöjligt att upptäcka, enligt Gustavsson. Bland annat eftersom ritningarna från 1965 inte var helt korrekta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om