Halvsekelgammalt beslut undanröjt

Det mer än 50 år gamla beslutet har legat som ett spöke för politikerna i Kinda och delvis hindrat en expansion på åkerområdet bakom gamla Trava, där företagen Svetsmekano och Hyvelkompaniet finns. Men nu är beslutet eliminerat och arbetet med att ta fram en detaljplan för området inleds.

Kinda2017-03-15 14:45

Det var på 1960-talet den dåvarande kommunledningen fattade beslut om att göra en strategiskt viktig bit mark tillgänglig för vägbyggnation. Den skulle förbinda det nya industriområdet och bostadsområdet Kap Jocke med Kisa centrum, den skulle sträcka sig från kap Jocke, och utmed sjön på åkermarken bakom Trava, vidare nedanför Hembygdsgården och ut någonstans bakom Frendo.

Detta beslut har sedan dess legat som en bromskloss för alla satsningar på alla delar av den aktuella sträckan. Genom att undanröja det halvsekelgamla beslutet kan nu ett långvarigt önskemål från industrierna i den gamla Travafastigheten, bygga ut sina lokaler, om det fortfarande är intresserade.

-Vi kan inte yttra oss om planerna fortfarande gäller, men någon av företagen har för inte så länge sedan visat ett intresse, säger Hans Måhagen (S), kommunstyrelsens ordförande.

Nu ska området planläggas om industrimark och om det är så att inte de befintliga företagen fortfarande är intresserade, kan det därmed göras tillgängligt för externa intressenter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!