Händelserikt höstlovsvecka i Kinda

Denna vecka är det höstlov för alla skolelever i Kinda kommun. Veckan bjuder på många olika aktiviteter på flera orter i kommunen för barn och ungdomar i alla åldrar.

Kinda2015-10-26 07:47

För ungdomar i åldrarna sju till 17 år anordnar fritidsgårdarna i Kinda aktiviteter fyra dagar under höstlovet.

Fritidsledarna har planerat ett fullspäckat schema för veckan.
Redan idag anordnas en resa till Linköping där ungdomarna får möjlighet att bowla tillsammans.

På fritidsgården i Kisa kommer det erbjudas turneringar, maskerad med halloweentema och en spökrunda.

Ungdomshuset Kåken kommer att ha öppet två kvällar under veckan.

Ungdomsledarna kommer att ha öppet på Kåken under tisdagskvällen och dagen efter är det Ateljé Hispan som har öppet. Där kommer Angelica Allén att hålla ställningarna.

- Under onsdagskvällen kommer vi att ha öppet i Ateljé Hispan, på Kåken för ungdomar 16-25 år. Vi kommer att ha halloweentema och karva egna ljuslyktor av pumpor, säger Angelica Allén, konstansvarig FAUK.

Kultur- och fritidsnämnden i samarbete med Hägerstad-Kättilstad Hembygdsförening idag, måndag, att arrangera en dag för de yngre barnen från fem-tio år.

Framför en öppen brasa i stugan vid Kulterna vid Kättilstads kyrka kommer Erik Zentio att berätta sägner om jättar och oknytt för barnen som deltar.

På onsdag blir det höstlovsslöjd då man kan tova och sy spindlar på biblioteket i Kisa.

Kultur- och fritidsnämnden står bakom arrangemanget tillsammans med hemslöjden i Östergötland. Under lovveckan kommer det arrangeras öppen fritidsgård tisdag och fredag kväll i Horn för barn och ungdomar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om