Handikappet stoppar inte Gunnar

Snart fyller han 80 år.

Rimforsabon Gunnar Forslind fyller 80 år den 25 januari. Han har levt ett händelserikt och aktivt liv där hans barn alltid har varit det viktigaste för honom. Foto: Anna Kjellberg

Rimforsabon Gunnar Forslind fyller 80 år den 25 januari. Han har levt ett händelserikt och aktivt liv där hans barn alltid har varit det viktigaste för honom. Foto: Anna Kjellberg

Foto:

Kinda2016-01-13 13:02


För Gunnar Forslind har barnen alltid varit det viktigaste i livet. Med sin dotter Kristina och sin son Anders har han utövat många sporter såsom slalom, trial och vindsurfing.

Gunnar arbetade som snickare och drev eget företag när han 1988 blev rullstolsburen och sysslolös.

Rullstolen stoppade dock inte Gunnars påhittighet, utan snart var han egenföretagare igen.

Gunnar Forslind föddes 1936 i Dalshult, Bjärka-Säby.
Under sin uppväxt på föräldrarnas gård fick han lära sig mycket om skog och lantbruk.

- Jag valde att utbilda mig till maskinskötare på en vinterkurs och sedan fick jag arbete på en gård. Jag och min familj bodde i Rappestad då. Efterhand började jag arbeta som snickare och 1974 tog jag över en firma, Ljungsbro Bygg som jag sedan drev fram till 1988. Det året fick jag en propp i ryggmärgen och blev förlamad. Sedan dess är jag rullstolsbunden. Tanken var att jag själv skulle bygga det här huset som jag nu bor i, i Rimforsa men jag fick leja hantverkare till det, säger Gunnar.

Efter att Gunnar blev rullstolsburen var han sysslolös en period, något som han fort tröttnade på.

- Jag är utbildad svetsare sedan tidigare och allmänt metallkunnig. Jag var i behov av en båtvagn och tillverkade då en till mig själv. På den vägen är det och sedan dess har det bara fortsatt. Nu producerar jag vagnar, både till båtar och fyrhjulingar. Jag har ett dubbelgarage så jag kan greja och hålla till där. Det kommer kunder både långväga och från närområdet för att köpa vagnar. Jag tillverkar flera olika varianter, en del med flak och andra för timmerkörning, säger Gunnar.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om