Här är kommunens framtidsplan för hallen

För att göra någonting åt problemet med ekande ljud i Värågrdsskolans idrottshall, kommer ett arbete att genomföras under sommarlovet.

Kommunens fastighetsansvarige Olliver Sjöqvist ser åtgärderna som nödvändiga.

Kommunens fastighetsansvarige Olliver Sjöqvist ser åtgärderna som nödvändiga.

Foto: Max Elofsson/Bildmontage

Kinda2020-05-11 22:00

– Det har upplevts som ett arbetsmiljöproblem med att det blir väldigt högljutt i idrottshallen. Därför har vi bestämt att det här arbetet ska görasföras, vilket jag tycker känns bra, säger Olliver Sjöqvist, fastighetsansvarig på Kinda kommun.

Problemet har funnits sedan hallen stod färdigbygd vid Värgårdsskolan i Kisa för cirka tio år sedan. Lärare har upplevt det som ett arbetsmiljöproblem och nu har kommunen bestämt att åtgärder ska vidtas. 

Tanken är att ett särskilt undertak ska byggas. Det nya taket ska innehålla ljuddämpande plattor som ska minska problemet med ljudet. Arbetet är tänkt att starta och pågå under sommarlovet då ingen skolverksamhet nyttjar idrottshallen. Hur lång tid själva arbetet kommer att ta är oklart.

– Det behövs göras vissa ljuddämpande åtgärder och vi tyckte det skulle passa bäst att ta det under lovet när hallen inte används i samma utsträckning, säger Jimmy Bexell som är Kinda kommuns chef för teknik och drift.

I nuläget är det inte bestämt vem eller vilka som ska utföra arbetet, men kommunen håller på att ta in prisförslag från byggentreprenörer. Kommunen har en ungefärlig budget på cirka 350 000 kronor, men det är det inte säkert att det blir den faktiska kostnaden.

– Det här är nödvändiga åtgärder, säger Olliver Sjöqvist.

Möjligheten att kunna boka hallen för idrottsaktiviteter ska inte påverkas av byggnationen. Alltså ska hallen fortsatt kunna gå att boka för privatpersoner.

Värgårdsskolans idrottshall ska få de ljuddämpande plattorna insatta under sommarlovet.
Värgårdsskolans idrottshall ska få de ljuddämpande plattorna insatta under sommarlovet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!