Här är MBR-nämndens pristagare

Nu har MBR-nämnden uppmärksammat årets pristagare: Carolina Ericsson och Släktföreningen Norbecks på Lindö.

Dick Sandberg, Ingrid Norbeck och Axel Lindmark från Släktföreningen Norbecks på Lindö, samt Kindamats frontfigur Carolina Ericsson.

Dick Sandberg, Ingrid Norbeck och Axel Lindmark från Släktföreningen Norbecks på Lindö, samt Kindamats frontfigur Carolina Ericsson.

Foto:

Kinda2012-12-21 07:51


Sedan flera år tillbaka uppmärksammar miljö-, bygg- och räddningsnämnden personer/föreningar som har gjort något extra.
I måndags kväll, i samband med fullmäktige, fick Carolina Ericsson motta årets miljöstipendium. Motiveringen:
"Carolina jobbar entusiastiskt för projekt Kindamat. Hon anordnar matresor, föreläsningar, försäljningsdagar, lokal mat till kommunens skolor och äldreboende med mera. Kindamat har blivit känt långt utanför Kindas gränser."
Utöver äran tilldelades Carolina Ericsson 5 000 kronor.
I samband med fullmäktige fick även Släktföreningen Norbecks på Lindö diplom för lovvärt byggande. De prisades för sitt målmedvetna och strukturerade arbete för att bevara naturen och jordbrukskulturen på ön Lindö i norra Åsunden, bredvid Bjuggö.

Byggplan
Dick Sandberg, Axel Lindmark och Ingrid Norbeck fanns på plats och tog emot diplomet. Därefter fick politikerna och åhörarna en presentation av föreningen som grundar sig på Olle Norbecks tankar. När han gick bort i mitten av 70-talet startades "Släktföreningen Norbecks på Lindö".
- Nu för tiden är vi 95 stycken medlemmar. Sedan 2007 finns det en byggplan som ger riktlinjer för fortsatt utveckling och förvaltning av ön säger Dick Sandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om