Här är Östergötlands bästa matverk

Östergötlands bästa matverk kommer från Kinda. Det är Britt-Marie Wirén i Torp som har tagit fram den prisbelönta leverpastejen tillsammans med Anita Andersson.

Tillsammans med Anita Andersson från Kisa har Britt-Marie Wirén i Torp tagit fram den prisade leverpastejen.

Tillsammans med Anita Andersson från Kisa har Britt-Marie Wirén i Torp tagit fram den prisade leverpastejen.

Foto:

Kinda2013-10-15 07:17


I fredags hade Östgötamat sin årliga mässa, där det delades ut en rad prestigefyllda priser. Bland annat korades länets bästa matverk.

Gammalt recept
Förstapriset gick till Britt-Marie Wirén och Anita Andersson.
De har tagit fram en leverpastej som uppenbarligen föll östgötajuryn i smaken.
- Pastejen är tillverkad efter ett gammalt recept med äkta leversmak. Huvudingredienserna kommer från gården här i Torp, säger Britt-Marie Wirén.
Hur kändes det att vinna?
- Det var verkligen jättekul! Jag och Anita började med det här arbetet för cirka två månader sedan och blev helt klara i onsdags. Att vi skulle vinna hade jag inte ens kunnat drömma om.
Den prisade leverpastejen innehåller bland annat nötlever, späck, ansjovis, grädde, lök, ingefära och lite portvin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om