Här är Östergötlands bästa matverk

Östergötlands bästa matverk kommer från Kinda. Tillsammans med Daniel Blomqvist från Rimforsa Strand har Hargodlarna producerat den prisbelönta marmeladen.

IngMarie Johansson och Ann-Sofi Johansson med det vinnande bidraget.

IngMarie Johansson och Ann-Sofi Johansson med det vinnande bidraget.

Foto:

Kinda2012-10-16 06:35


I fredags hade Östgötamat sin årliga mässa - där det delades ut en rad prestigefyllda priser. Bland annat korades länets bästa matverk.
I hård konkurrens gick förstapriset till IngMarie Johansson och Ann-Sofi Johansson, Hargodlarna, samt Daniel Blomqvist, Rimforsa Strand.

Final i Stockholm
Tillsammans har de tagit fram en ny havtornsmarmelad som uppenbarligen föll juryn i smaken.
- Vi har jobbat intensivt med det här projektet de två senaste veckorna. Allting blev helt klart i onsdags. Vi har kokat marmeladen medan Daniel har hjälpt till med smaksättningen, berättar Ann-Sofi Johansson.
Hur kändes det att vinna?
- Helt underbart! Vi har fått en del utmärkelser tidigare, men det här var första gången som vi ställde upp i en tävling.
"Matverket 2013" är en rikstäckande tävling som arrangeras av organisationen Gastronomiska Samtal.
- Syftet är att kockarna ska använda sig mer av lokala produkter.
Hur är läget i Östergötland?
- Det ser bra ut. Vi har en regional matkultur där flera aktörer bidrar till att sprida de lokala produkterna. Bland annat KindaMat, säger Ann-Sofi Johansson.
I och med vinsten i fredagens länsfinal har trion från Kinda fått en biljett till riksfinalen i Stockholm som avgörs i januari. Där får vinnaren hela 200 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om