Här har kabeln legat i åtta månader

Efter stormen Gudrun låg telekabeln vid Brunebo i 18 månader innan den sattes upp. Efter Per låg den igen. Nu har den legat sen stormen i februari. - Någon gång ska det väl påtalas hur det ser ut i bygderna fast Telia gör en vinst på flera miljarder, säger Bertil Andersson i Brunebo.

Här har kabeln legat sen stormen i februari, visar Bertil Andersson. Och det är långt ifrån första gången. Egentligen ska den hänga i stolpen i bakgrunden.

Här har kabeln legat sen stormen i februari, visar Bertil Andersson. Och det är långt ifrån första gången. Egentligen ska den hänga i stolpen i bakgrunden.

Foto:

Kinda2008-11-06 07:48


Bertil Andersson bor i Brunebo, en halvmil söder om Horn längs vägen mot Djursdala. När han lyssnade på lunchekot härom veckan blev han rejält förbaskad.
Där berättade Telia Soneras chef stolt om en vinst på sju miljarder för tredje kvartalet. I fjol gjorde man en vinst på 27,5 miljarder. Trots det ska ett par tusen anställda sparkas.

Ett par hundra meter
Men Bertil är inte imponerad. För nära hans hem i Brunebo har en telekabel legat på marken en stor del av de senaste åren.
- Nu är det väl ett par hundra meter som ligger, säger Bertil. De skiter i det.
Efter stormen Gudrun, i januari 2005, låg kabeln på marken i 18 månader, berättar Bertil. Den sattes upp först när det skulle avverkas i området hösten därpå.

Blåste ner igen
Sen blåste den ner igen i samband med de två stormarna i januari 2007 (varav Per var den allvarligaste). Även då blev den liggande länge.
I år var det dags igen. Den 22-23 februari drog en storm över Brunebo och blåste träd rakt över ledningen och vägen. Sen dess ligger kabeln där igen, precis på vägkanten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om