"Här har ni ett julbord som heter duga"

Snön har smält och det är mörkt utomhus, men huset på Hycklinges topp lyste upp byn under fredagskvällen då Hycklinge kyrkliga syförening för tredje gången bjudit in till julaktion i Höganlid.

Ett julbord av saker var det sannerligen, på auktionsbordet kunde man bland annat hitta bakverk av alla dess slag, dukar, julstrumpor, ostar och mycket mycket annat.

Ett julbord av saker var det sannerligen, på auktionsbordet kunde man bland annat hitta bakverk av alla dess slag, dukar, julstrumpor, ostar och mycket mycket annat.

Foto:

Kinda2016-11-22 15:00

– Jag hoppas ni har med er stora plånboken ikväll, för här har ni ett julbord som heter duga, sa auktionsutropare Peter Petersson när han välkomnade både lokala och utomsocknes besökare till tillställningen.

Och ett julbord av saker var det sannerligen, på auktionsbordet kunde man bland annat hitta bakverk av alla dess slag, dukar, julstrumpor, ostar och mycket mycket annat. På toppen av bordet stod ett fint pepparkakshus redo att lottas ut.
Och pepparkakshuset passade in i det vackert julpyntade Höganlid och stämningen var på topp. 

I köket bakom aktionsutroparen står Marita Nyström och Gittan Rödin, båda medlemmar sedan länge i syföreningen.

Julauktion

– Jag tror jag varit med runt 15 år, jag vet inte riktigt men många år är det. Julauktionen är något vi gjort i många år och det brukar vara gott om folk och bra stämning, säger Marita Nyström.

Hon och Gittan är två av de 13 medlemmarna i syföreningen som funnits i över 60 år.

– Vi ses varannan vecka. Vi handarbetar, fikar och pratar, det är så vi träffas, säger Gittan Rödin.

Välgörande ändamål

De är båda överens om att syföreningen betyder mycket för både de själva och andra. Varje år skänker föreningen cirka 40 000 kronor till välgörande ändamål.

Det är till den kassan kvällens pengar kommer att hamna, alla bakverk som säljs är gjorda och skänkta av medlemmarna. 

Totalt hade fler än 70 personer tagit sig till aktionen på fredagskvällen och det var knappast någon som gick därifrån tomhänt och kvällen inbringade 31 000 kronor.

Över 70 personer fyllde hyllan i det julpyntade Höganlid.
Över 70 personer fyllde hyllan i det julpyntade Höganlid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om