Hela huset gungar på juldagen

Det mesta börjar vara klart, så beslutet att öppna upp Kisa Wärdshus under juldagskvällen är nu taget. "Nu ska vi återställa den gamla traditionella hemvändarstämningen igen".

Niklas Nilsson Öppnar upp Wärdshuset för allmänheten under juldagen. Foto: Lars-Göran Bexell

Niklas Nilsson Öppnar upp Wärdshuset för allmänheten under juldagen. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-12-19 12:00

Niklas Nilsson som äger värdshusfastigheten i Kisa och driver verksamheten Kisa Wärdshus och Hotell har efter viss renovering av lokalerna bestämt sig för att öppna upp de tre våningarna som förr i tiden och skapa ett "herre jösses party" under juldagen.

Återskapa hemvändarkvällen

- Det som fått sig ett lyft i fastigheten är puben i källarplanet och köket. Visst återstår det renoveringar i huset, fast de allmänna ytorna är i bra skick och därför togs beslutet att arrangera "Hela huset gungar" på juldagskvällen, berättar Niklas Nilsson.

- Mitt mål är att återskapa den tidigare stämningen som rådde här på juldagskvällen. Det var ju en given plats för hemvändarna och övriga kommuninvånare att träffas här denna kväll.

Vidare planer

På övre planet kommer det att vara disco medan mellanplanet innefattar bar och enklare förtäring. I källarplanet är puben i fokus, och huset kommer innehålla spelad musik, inga liveband.

- Detta görs mer som ett prov, för att se om vi lyckas samla invånarna till oss, och samtidigt se om den ekonomiska planen håller. Går allting bra så finns en tanke på att kanske kunna ha öppet mellan fyra till sex gånger per år fortsättningsvis.

Fantastisk kväll

Dock blir det ingen nystart av själva restaurangverksamheten som det ser ut i dagsläget. Däremot planerar Nilsson vidare att eventuellt arrangera några festliga temakvällar framöver.

- Fast det är något som tiden får visa, först ska vi ordna en fantastisk hemvändarkväll på Kisa Wärdshus under juldagen, avslutar Niklas Nilsson.

Snart står åter hela huset och gungar under ett herre jösses party på juldagskvällen. Foto: Morgan Karlsson
Snart står åter hela huset och gungar under ett herre jösses party på juldagskvällen. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om