Heldag i hamn

På lördagen anordnades det torgdag i gästhamnen i Hycklinge. De som hade letat sig dit kunde dricka kaffe och lyssna till levande musik eller köpa sig en tovad hatt, en keramikvas eller något annat vackert hantverk. Britt Andersson står bakom ett bord med knypplade spetsar.Hon började knyppla för fem år sen. - Tidigare tänkte jag att jag aldrig skulle sätta mig och knyppla men det är en bra avkoppling.

Britt Andersson berättar om sina knypplade spetsar och om knyppeldynan hon klätt i kalvskinn för att den ska matcha hennes kläder.

Britt Andersson berättar om sina knypplade spetsar och om knyppeldynan hon klätt i kalvskinn för att den ska matcha hennes kläder.

Foto:

Kinda2003-07-21 05:21

Vid bordet med kaffebröd och lottförsäljning står systrarna Matilda och Lovisa Tegnell.
- Man kan vinna bullar och kakor, berättar de.
De tar varsin lott och rullar upp lottlappen. Nitlott! Det blev inga bullar den här gången för systrarna men de ser inte så besvikna ut trots allt. De har tittat runt lite bland stånden innan men har ännu inte köpt något.
- Men min syster vill nog ha en hatt, säger Matilda Tegnell.
Kaffeförsäljningen och lotterna sköts av kyrkliga syföreningen och bakom bordet står Gunn-Britt Johansson och Einez Roos.
- Vissa brödsorter går åt som smör i hett vatten, säger Gunn-Britt Johansson.
Pengarna de får in under dagen går bland annat till Cancerfonden, Lutherhjälpen och kyrkans barnverksamhet.
- Det är skoj sådant här, säger hon och tittar ut över människorna som rör sig framför stånden eller köar till hennes kaffebord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om