Med sitt nystartade företag Kinda Champinjoner AB har hon under drygt fyra månader etablerat sig på allvar i kommunen med sina fläckfria svampar, "Folk tycker säkert att jag verkar helt galen, men det är ju så otroligt kul det här", säger den nya svampodlaren.
Precis före midsommar gjorde hon sin allra första leverans, nu har hon flera kunder från såväl Kinda som Linköping.
- Min senaste kund är slottet i Linköping och landshövdingen Elisabeth Nilsson, det är ganska häftigt, säger
champinjonodlaren Lotta Rockler.
Hennes champinjoner går att avnjuta på såväl Annas Café i Horn som värdshuset i Kisa, även kommunens skolelever känner väl till smaken.
I det tidigare svinhuset har hon numera sex rum där svamparna växer och frodas. Här är temperaturen av största vikt, men även luftfuktigheten måste var noga uträknad.
- Champinjonerna fördubblar sin storlek på ett dygn, så i dagsläget måste jag skörda två gånger om dagen, alla dagar i veckan, annars kan svamparna bli dåliga. Det jag gillar mest är att det ända som påverkar slutresultatet är hur jag sköter dem, så jag behöver aldrig skylla på någon annan, säger Lotta Rockler.
Läs mer i lördagens papperstidning
Hennes champinjoner går som tåget
Kvalité före kvantitet. Det är den stora ledstjärnan för Lotta Rockler på Rumma gård utanför Horn.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!