Het debatt i sista fullmäktige

Nu är det klart vilka politiska arvoden som ska gälla den kommande mandatperioden. Men beslutet i fullmäktige föregicks av både irritation och en del hårda ord.

Kinda2014-10-03 07:01

Hur mycket pengar ska Kindas politiker tjäna? Det är en fråga som har rört upp känslorna rejält de senaste veckorna.
Det fanns ett framtaget förslag - som nyligen fick konkurrens av ett sent förslag från Socialdemokraterna. Det ledde i sin tur till ett kompromissalternativ.
I måndags kväll togs ärendet upp i kommunfullmäktige. Det var sista fullmäktigesammanträdet för den här mandatperioden

"Vaknade efter valet..."
Göran Olsson (C) var först ut i talarstolen:
- Jag har varit ordförande i den parlamentariska tillsatta gruppen som jobbat med arvodesfrågan. Sedan i våras har vi haft tio möten. Vi har stött och blött olika frågor gällande den politiska organisationen. De här diskussionerna resulterade i att gruppen, vid det sista mötet den 8 september, enades om ett förslag gällande nya arvoden. Då var inte Socialdemokraternas representant närvarande.
- Förslaget behandlades av kommunstyrelsen den 15 september, vilket alltså var dagen efter valet. Då som först vaknade Socialdemokraterna och la ett eget förslag som innebar vissa förändringar. Den största förändringen var en kraftig höjning av ersättningen till kommunstyrelsens ordförande, sa Göran Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om