Hoflund anmäler länsstyrelsen

Tidigare har anmälningarna riktats mot Björn Hoflund. Nu är det ombytta roller... Hoflund har nämligen JO-anmält länsstyrelsen. Han menar att utredningen mot honom har flera brister.

Kinda2011-06-21 06:37

Den 23 februari i år gjorde Jordbruksverket och länsstyrelsen i Östergötland en oanmäld inspektion hos Björn Hoflund på Kärra Gård. Syftet med besöket var att kolla den stuga som delvis finansierats av EU-stöd på 321 000 kronor. Det fanns då misstankar om att stugan inte användes till rätt ändamål, det vill säga uthyrning till fisketurister.

Hoppade av
I det läget var Björn Hoflund (M) färsk toppolitiker i Kinda. Vid årsskiftet tillträdde han som ordförande för socialnämnden.
När stugärendet uppmärksammades i media hoppade dock Hoflund av sina politiska uppdrag.
Jordbruksverket och länsstyrelsen gjorde flera iakttagelser vid sitt besök. Bland annat fanns det enbart en nyckel till stugan, i sovrummet låg det kläder på sängen, på köksbordet låg flera dagstidningar och i fönstren stod gröna växter.
Det var flera saker som antydde att stugan användes privat - vilket inte var okej med tanke på EU-stödet.

Släkting tipsade
Den 14 april kom länsstyrelsen med sitt beslut. De yrkade på att Björn Hoflund skulle betala tillbaka hela stödet på 321 000 kronor. Han anmäldes även till Ekobrottsmyndigheten i Stockholm. Hoflund har i sin tur överklagat länsstyrelsens beslut till Jordbruksverket.
I sin färska anmälan till Justitieombudsmannen (JO), daterad den 17 juni, är Björn Hoflund kritisk till länsstyrelsen.
- Jag vill att hela hanteringen av ärendet granskas, skriver han.
Enligt JO-anmälan var det en nära släkting till Björn Hoflund som tipsade länsstyrelsen och Jordbruksverket.
- Huvudsyftet var att skada mig maximalt. Ingen annan rimlig förklaring till anmälan finns än avundsjuka för att jag för tio år sedan fick förtroendet att ta över familjens gård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om