Hon blir ny chef i kommunen

Lena Axelsson blir ny chef för kultur, fritid och turism i Kinda kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som bibliotekschef i Linköpings kommun.

Lena Axelsson i en miljö hon känner väl.

Lena Axelsson i en miljö hon känner väl.

Foto: Mikael Svensson

KINDA2018-12-20 10:02

– När jag fick erbjudandet om tjänsten i Kinda blev jag mycket stolt och glad. Att få arbeta i den vackra Kindabygden känns fantastiskt, säger Lena Axelsson som bor i Rimforsa sedan några år.

Hon efterträder Karin Dahmén som lämnade tjänsten i början av hösten.

Lena Axelsson igen:

– Kinda har så mycket att erbjuda och jag ser med förväntan fram emot de utmaningar och möjligheter jag kommer ställas inför. Jag ser självklart också fram emot att få lära känna medarbetarna och att få jobba tillsammans på förvaltningen och med andra i kommunen. Det som bland annat lockade mig med tjänsten var bredden, att få arbeta inom flera områden, något som jag gjort tidigare i Vadstena kommun.

Lena Axelsson börjar sin tjänst den 1 februari 2019.

Bita Almasian, chef vid samhällsbyggnadsförvaltningen, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Lena har bred erfarenhet av flera av avdelningens verksamheter. Med Lenas gedigna erfarenhet av ledarskap och verksamheterna får Kinda kommun en viktig kompetens som vi behöver ha för att möta våra möjligheter och utmaningar.

Chefstjänsten lockade 39 sökanden, många av dem kompetenta, enlig Bita Almasian.

– Jag tror intresset för tjänsten var så stort eftersom det är ett spännande och komplext uppdrag, i en kommun med framåtanda och planerade satsningar på tillväxt och utveckling av verksamheterna och kommunen. Närheten till våra kunder och medborgare är också en extra fin krydda i vardagen som lockar många.

Lena Axelsson slutar som bibliotekschef i Linköping för att bli chef för kultur, fritid och turism i Kinda.
Lena Axelsson slutar som bibliotekschef i Linköping för att bli chef för kultur, fritid och turism i Kinda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!