Hon vann mot Kassan

35-åriga Laila i Kisa har nedsatt arbetsförmåga på grund av fibromyalgi. Ändå drog Försäkringskassan i Kisa in hennes sjukersättning. Under ett halvt år tvingades hon och hennes familj leva under existensminimum innan Laila till slut fick rätt i länsrätten, dit hon överklagade försäkringskassans beslut.

Kinda2006-02-22 07:46

- Indragningen av ersättningen kom som en chock för mig eftersom jag aldrig haft problem med försäkringskassan tidigare. De har alltid godkänt mina sjukskrivningar eftersom jag varit så sjuk, säger Laila, som inte vill skylta offentligt med sitt efternamn.
Länsrätten i Östergötland gör bedömningen, utifrån den försäkringsmedicinska utredning som slutfördes den 8 april förra året, att Lailas arbetsförmåga är helt nedsatt under minst ett år i förhållande till förvärvsarbete som är normalt förekommande på arbetsmarknaden, och halvt nedsatt i förhållande till ett skyddat arbete.
Detta talar med styrka, menar länsrätten, att Lailas arbetsförmåga är nedsatt på grund av sjukdom i större omfattning än vad som hävdas av kassans försäkringsläkare Anders Boija.
Därför menar länsrätten att Laila har rätt till tidsbegränsad halv sjukersättning från och med januari 2005 till och med april 2006, vilket försäkringskassan godtagit sedan man nyligen beslutat att inte överklaga domen till kammarrätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om