Hopp om ny sporthall

Värgårdshallen måste renoveras. Men kanske blir det en helt ny hall. I varje fall ska alternativet utredas. Och rektor Jonas Gårdstam välkomnar en eventuell ny hall. - Vi är nog ganska överens om att det vore värt att vänta på.

Kinda2006-12-21 07:42

Värgårdshallen behöver en omfattande renovering. Det har alla varit överens om i åratal.
Mattan börjar spricka och har lappats och lagats, betongpelare sticker ut livsfarligt längs väggarna, fönster är trasiga och lappade med plywoodskivor etcetera, etcetera.
- Vi måste få en renoverad hall, säger Värgårdsskolans rektor Jonas Gårdstam. För att den är så sliten och för att vi behöver fler omklädningsrum. Vi har bara två men vi behöver fyra så att inte klasserna krockar.
Redan tidigare finns en grupp som tittat på olika förslag till renoveringar. Där har man tagit fram tre olika nivåer: 1) Fyra omklädningsrum, egen ingång för åskådare, nytt golv, innebandysarg med mera. 2) Dessutom styrketräningsrum, nya förråd och läktare. 3) Dessutom lektionssal, scen och kontorsplats för fyra lärare.
I budgeten för nästa år finns 5,6 miljoner avsatta för renovering. Den summan räcker dock troligen bara till nivå ett. För nivå två krävs omkring åtta miljoner och för nivå tre ännu mer. Men nu ska också ett fjärde alternativ utredas: en hel ny hall.
Enligt Jonas Gårdstam räcker själva golvytan som finns i hallen i dag för skolans räkning. Men om man vill hålla på med tävlingsidrott, till exempel handboll eller innebandy, så räcker den inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om