"Hoppas att processen skyndas på"

I Rimforsa är det stor brist på hyreslediga lägenheter och har så varit under många år. Jan Ängmo vill bygga en helt ny hyresfastighet i centrala Rimforsa och bygga om en fastighet till lägenheter.

I kolostrumhuset är tanken att det ska bli ytterligare fem lägenheter utöver de två som redan finns. foto: Lars-Göran Bexell

I kolostrumhuset är tanken att det ska bli ytterligare fem lägenheter utöver de två som redan finns. foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2018-01-11 14:30

-Det är över ett år sedan som jag lämnade in ett förslag om en helhetslösning för tomten som är kvar av ett byggande och färdigställande av Rimforsa centrum, säger Jan Ängmo.

De två tomterna som är aktuella för byggnation är där tidigare vägverket hade ett område, Kolostrums Hus, i vilket Neva Books hyr lokaler fram till 30 juni och där återvinningsstationen ligger.

På området vill Jan Ängmo bygga en 3,5 våningar hög huskropp med 20 hyreslägenheter och med kombinerat handel och hantverk på bottenplanet.

- Nu vill vi återigen aktualisera frågan då vår hyresgäst i det röda kolostrumhuset, Neve Books, lämnar lokalerna i sommar och tankarna till den fortsatta användningen kretsar kring att bygga hyreslägenheter i övervåningen i sin helhet, säger Jan Ängmo.

I det röda kolostrumhuset finns i dag två lägenheter, när övriga delen av huset blir tomt i sommar är tanken att Jan Ängmo ska bygga om dessa plus en överbyggnad till fem lägenheter till.

- Att bygga om den här fastigheten är steg ett i mina planer och hemställer från kommunen att de beviljar dispens för att bygga lägenheterna. För de två befintliga lägenheterna har jag i dag dispens, säger Jan Ängmo.

Jan Ängmo har skickat in en idéplan till kommunen.

- Den visar att en rondell byggs vid ICA och en ny aluminiumbro för gång och cykel över järnvägen och i förlängningen av Skolvägen. Dessa åtgärder skulle slösa trafikföringen, leveranserna till ICA och att man förbinder västra Rimforsa med centrum och skolan på ett säkert och praktiskt sätt, säger Jan Ängmo.

Återvinningsstationen som i dag ligger på området bör flyttas till planen mitt emot motellet, enligt Jan Ängmo:

- Detta för att placeringen blir mer miljöinriktad och att Rimforsa planeras att växa åt väster.

För drygt ett år sedan hade Jan Ängmo representanter från både kommunen och ICA på plats för att visa sin planer på nya centrala lägenheter.

- Alla var då mycket positiva och det kändes väldigt på gång. Det hela stannade dock, då man hänvisade till den kommande fördjupade översiktsplanen. Sedan dess har jag inte hört någonting från kommunen, säger Jan Ängmo.

Men översiktsplanen är nu på gång och på onsdag nästa vecka bjuder Kinda kommun in till ett offentligt samråd i Rimforsa församlingsgård. Senast den 1 februari kan man lämna in synpunkter på översiktsplanen som i sin helhet finns på Kinda kommuns hemsida.

- Jag hoppas att Kinda kommun skyndar på processen för att behovet av nya lägenheter i Rimforsa är stort, säger Jan Ängmo.

Här vill Jan Ängmo bygga en 3,5 våningar hög huskropp med 20 lägenheter. Foto: Lars-Göran Bexell
Här vill Jan Ängmo bygga en 3,5 våningar hög huskropp med 20 lägenheter. Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om