Horns café slår upp ugnsluckorna lagom till Valborgshelgen

Efter att caféverksamheten legat nere i Horn ett tag så är det nu klart med ny arrendator. Premiären äger rum måndagen den 1 maj. Ebon ser fram emot utmaningen och lovar att göra allt för att det ska fungera.

Snart är denna disk fylld med läckerheter och godsaker.

Snart är denna disk fylld med läckerheter och godsaker.

Foto:

Kinda2017-04-01 06:40

Kenneth Johansson och frun Ewa Pettersson driver företaget som äger vandringshemmet i Horn samt fastigheten där caféet finns.

Under tiden caféet saknat arrendatorer har ägarparet själva drivit en mindre caféverksamhet under tisdagar, onsdagar samt fredagar, då de haft öppet under två timmar.

– Vi känner att det är viktigt för den grupp människor som ser detta som en social mötesplats under veckorna. Vidare så har vi under denna period passat på att renovera lokalerna samt köpt in nya bageriugnar med mera, berättar Kenneth Johansson.

– Många tankar har gått fram och tillbaka om hur vi skulle göra med denna knutpunkt som caféet ändå var för många. Ibland kom funderingarna om vi själva skulle driva det, fast när Ebon hörde av sig och frågade om det fortfarande var ledigt så var det en känsla av lättnad för oss.

Ebon Söderberg som tidigare arbetat som textillärare i Gamleby och Vimmerby samt på hem för vård och omsorg passerade gång efter gång den nedlagda verksamheten och en tanke föddes.

– Jag har länge haft en dröm om en egen rörelse, och då jag sett denna tomma lokal har tankarna kommit att en sådan här mindre bygd kan dö ut utan någon social mötesplats där man kan träffas och samspråka över en bit mat eller en kopp kaffe, säger Söderberg och fortsätter:

– Man kan säga att jag fick en knuff i denna riktning via radioprogrammet Karlavagnen. Under ett tema om att byta bana så lyssnade jag på en man som tagit steget att äntligen starta eget företag. Då kände jag att kan han så kan jag. Min man driver eget företag, så jag vet vad som väntar mig. Samtidigt känner jag stor stöttning från både familjen och traktens invånare.

Ebon Söderberg fortsätter.

– Detta skall bli fantastiskt roligt, fast samtidigt lite nervöst. Intresset av denna inriktning har jag haft sedan tidigare, och nu fann jag ett bra koncept då det mesta som behövs inledningsvis redan finns här i lokalen. Alla papper är klara och nu så ska jag framöver klara provet som ger mig alkoholtillstånd. Planerna är att servera dagens rätt, sälja bröd, bullar och kakor samt ska man kunna beställa smörgåstårta.

Ebon Söderberg informerar att hon ska få hjälp med bageri delen av Karin Rödin som är duktig på att baka, vilket inte Söderberg är.

Ebon Söderberg älskar däremot att laga mat så de två kvinnorna kommer komplettera varann på ett bra sätt. Hon har även en ambition att driva vidare de populära motorkvällarna under onsdagarna i juli och augusti. Även marknadskvällen och pubkvällarna sak få leva kvar. En ny tanke är att testa marknaden för storbilds tv där man kan visa olika sportevenemang med mera.

Fastighetsägaren Kenneth Johansson vänder sig till Söderberg och berättar att de gärna hjälper till vid vissa arbetstoppar som kan dyka upp. De båda diskuterar också Horns marknad då det brukar vara 10 000 besökare som passerar förbi café huset.

Kenneth Johansson och Ebon Söderberg står vid den bar som inväntar alkoholtillståndet.
Kenneth Johansson och Ebon Söderberg står vid den bar som inväntar alkoholtillståndet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om