Horns Café står snart tomt igen

"Alla vill ha caféet på orten, fast få handlar här". Hyreskontraktet för lokalen där Horns Café driver sin verksamhet sades upp från arrendatorns sida vid årsskiftet. Sista mars stängs åter dörren till caféet.

Ebon Söderberg och hyresvärden Kenneth Johansson låser snart dörren till verksamheten. Foto: Morgan Karlsson

Ebon Söderberg och hyresvärden Kenneth Johansson låser snart dörren till verksamheten. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2018-02-02 12:00

Ebon Söderberg som driver Horns Café sedan sommaren 2017 har sagt upp hyreskontraktet för affärslokalen.

- Jag fick det överraskande samtalet vid årsskiftet. På lokalen är det tre månaders uppsägningstid, vilket innebär att sista mars stängs åter dörren till caféverksamheten.

Ett oskrivet blad

- Vad som ligger bakom är hennes ensak, fast kanske är det så att samhällsutvecklingen i de mindre orterna försvårar dessa verksamheter, berättar fastighetsägaren Kenneth Johansson.

- Vad som sedan händer är fortfarande ett oskrivet blad. Vi har ännu inget på gång och för vår egen del har vi fullt upp med vår verksamhet kring vandrarhemmet.

Söker efterträdare

- Fast nu tar vi en sak i taget. Ebon Söderberg driver verksamheten vidare ett tag till, sen får vi väl leta nya lösningar.

- Är det någon som känner sig manad att driva verksamheten vidare i en bra lokal som vi satsat både tid och pengar på, så är det bara att höra av sig, avslutar Kenneth Johansson.

Få kunder

Ebon Söderberg berättar att det bland annat är avsaknaden av kunder som gör att hon slår igen.

- Alla vill ha caféet på orten, fast det är inte många som handlar här medan vi finns. Jag säljer kanske 10 luncher per dag plus lite fikabröd.

Skuldfri

- Att jobba utan lön går ett tag, fast nu är sparpengarna slut. Därför väljer jag nu andra vägar i livet, berättar Ebon Söderberg.

- För min egen del har det löst sig väldigt bra. Jag kommer direkt efter att låst denna dörr påbörja en anställning som jag ser fram emot i Västervik. Något som också känns bra är att jag går skuldfri från detta.

Söderberg berättar avslutningsvis att hon nu kör på som vanligt, och har caféet öppet fram till påsk.

Ebon Söderberg har valt att gå vidare i livet. En anställning väntar redan på henne.
Ebon Söderberg har valt att gå vidare i livet. En anställning väntar redan på henne.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om