Hotade man med kniv – döms till böter

En 54-årig Kisabo har i Linköpings tingsrätt dömts för olaga hot till dagsböter. Detta efter att 54-åringen hotat en man med kniv på Nylandersbron i Kisa.

Kinda2017-03-24 09:30

Det var vid 17.30-tiden den 24 augusti förra året som en man kom gående med barnvagn i Kisa och var på väg att handla. På Nylandersbron mötte han en bekant som blev aggressiv och tog fram en morakniv och började gå mot mannen. När 54-åringen kom närmare riktade han en spark, då tog den promenerande mannen tag i 54-åringen ben och drog till varpå 54-åringen föll omkull och morakniven slogs ur handen. Sedan fortsatte männen att brottas. en tredje man dök upp på platsen som sparkade ned kniven i Kisaån.

55-åringen kommer inte ihåg så mycket av händelsen, på grund av berusning, men sa under rättegången att de båda männen haft dispyter tidigare och att det var möjligt att han hade mig sig en kniv.

Någon röd morakniv har jag aldrig haft men en blå med kasthandtag, sa 55-åringen i rätten.

Tingsrätten skriver i domen att brottet är styrkt och att 54-åringen ska dömas för olaga hot. Det yrkade skadeståndet på 5 000 kronor ogilla dock tingsrätten, då "det olaga hotet inte var så allvarligt".

54-åringen döms till 13 000 kronor i böter och ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden samt advokatkostnaden på 4 200 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!