Humoristisk revy om klimathotet

Gruppen Hållbart Rimforsa som bildades för tre år sedan jobbar i omställningsrörelsens anda och verkar för ett samhälle som är ekologiskt hållbart och mindre beroende av olja. I torsdags kväll bjöd gruppen in till en klimatrevy i församlingsgården i Rimforsa.

Anika Agebjörn och Bill Brolin bjöd på humoristisk klimatrevy i Rimforsa. Foto: Lars-Göran Bexell

Anika Agebjörn och Bill Brolin bjöd på humoristisk klimatrevy i Rimforsa. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-12-03 12:00

- För tre år sedan bildade vi Hållbart Rimforsa och bakgrunden till att vi bildade gruppen var att man pratar mycket om klimatet, men att det även måste hända något. Vi träffas en gång i månaden för att prata om miljö och klimat och hur vi kan göra vårt samhälle klimatsmartare, inledde Maj-Lis Johansson torsdagskvällens klimatrevy inför ett 40-tal åhörare.

Revyn har skrivits av Anika Agebjörn och Bill Brolin som även spelade upp och ikläddes sig karaktärerna ekonom Max Kosing, politiker Inge Stake, designer Tindra Struts, ingenjör Saga Stål, klimatskeptiker Tomas Trotsig och biolog Anna N. Värld.

Den 30 minuter långa handlingen blandas med både allvar, humor, musik och sång och kretsade runt vår moder jord och dennes välbefinnande som det är lite si och så med.

- Det förekommer många absurda inlägg i klimatdebatten och det var orsaken till att jag och Bill skrev den här revyn. Något måste göras och en revy som blanda både humor och skratt är perfekt för klimatdebatten som kan vara ganska tungrodd emellanåt, säger Anika Agebjörn.

I början på maj hålls klimatriksdagen i Stockholm.

- Vi har skickat en förfrågan om vi kan få spela upp klimatrevyn då men vi har inget hört än, säger Bill Brolin.

Det får vi hoppas. Den var väl värd att se på. Ett så pass allvarligt ämne blir bra mycket lättsammare med Bills och Anikas humoristiska revy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om