Hundarna är Pias passion

I det röda huset precis i utkanten av Hycklinge bor Pia, hennes sambo Janne och hundarna Mic och Grappa. Det är inte vilka hundar som helst, Mic är nio år och är numera pensionär men har genom åren vunnit många priser inom lydnad och spår. Grappa är två år och ett riktigt litet yrväder under utbildning men ska inom en snar framtid få börja tävla hon också. Vi möter Pia, Mic och Grappa på fotbollsplanen i Hycklinge där de håller på att träna till höstens tävlingar.

Mic, Pia och Grappa tar i paus i träningen.

Mic, Pia och Grappa tar i paus i träningen.

Foto:

Kinda2014-08-15 06:44


Pia Nilsson växte upp i Linköping. Ett intresse för hundar har funnits hela hennes liv då hennes pappa var huvudtokig växte hon upp med schäfrar. Dock byttes intresset ut mot hästar en period i ungdomen.
1993 hade Pia och hennes sambo flyttat ihop och köpt sin första gemensamma hund, en Hovawart, samma ras som hennes nästföljande sju hundar skulle bli.

"Träning ger färdighet"
Pia och valpen började på hundkurs i Vimmerby och eftersom att Pia visade ett stort intresse för att hon ville utvecklas med sin hund fick hon förfrågan om att gå bredvid en instruktör. Det var något Pia trivdes bra med så 1995 gick hon en instruktörsutbildning för Svenska Brukshundklubben och sedan dess har hon haft hand om allt ifrån valpkurser till lydnadskurser för hundar.
Men det är inte bara andras hundar Pia hjälper till att träna, alla de sju hundarna hon har ägt har tävlat i den högsta klassen i antingen spår eller lydnad och somliga i båda grenarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om