Hundra Opelbilar möttes i Kinda

Just nu har Svenska Opelklubben sin årliga träff. De håller främst till vid Stifsgården i Vårdnäs men igår gav de sig ut på en åktur i Kindabygden. Närmare 100 gamla Opelbilar i olika färger och modeller visade upp sig i centrala Kisa.

En riktig raritet: Opel Cabriolet från 1938.

En riktig raritet: Opel Cabriolet från 1938.

Foto:

Kinda2005-08-06 04:14

Planen vid Kisa resecentrum och parkeringen vid Grahns bilar såg minst sagt lite annorlunda ut under fredagen. Framför de nya bilarna som Grahns säljer stod äldre Opelbilar och glänste ikapp med de modernare bilmodellerna.
Det var den Svenska Opelklubben som just nu har sin årliga träff vid Stiftsgården i Vårdnäs. Men under fredagen gav sig bilarna ut på en tipsrally i Kindabygden för att visa upp sina bilar. Tipsrallyt är som en tipspromenad fast man färdas med bil istället för att gå. Man stannar vid lämpliga anhalter för att givetvis svara på en fråga men kanske även titta på det trakten har att erbjuda.
En anhalt i fredagens tipsrally var nostalgimacken i Björkfors där man fick möta "mackföreståndaren" Siewert Jonsson.
- Han tog väl hand om oss och servade våra bilar, berättar Ivar Vimmer som är ordförande för Svenska opelklubben.
Klubben brukar träffas på olika platser varje år och denna gång blev träffen förlagd till Östergötland och Kinda. Samtidigt firar klubben 20-årsjubileum.
- Våra flesta medlemmar finns i Mellansverige så då vil
le vi förlägga träffen på en lämplig plats så att så många som möjligt kunde komma, berättar Ivar Vimmer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om