Ideellt arbete bakom rinken

"Kommunens intresse är lika med noll."

Filip Björk och Jesper Wahlström fanns på plats vid premiäråkningen på rinken vid Västerliden.  Foto: Anna Kjellberg

Filip Björk och Jesper Wahlström fanns på plats vid premiäråkningen på rinken vid Västerliden. Foto: Anna Kjellberg

Foto:

Kinda2016-01-07 09:47


Under onsdagsförmiddagen öppnades rinken vid Västerliden i Rimforsa för premiäråkning. I år är det ideella krafter bakom arbetet med spolningen, då kommunen inte valt att satsa på rinken detta år. En grupp som kallar sig "Rinkens Vänner" har startats på sociala medier, där man har kunnat följa deras ideella arbete.

- Jag har varit nere på kommunen och pratat med dem på kultur- och fritidsnämnden om rinken, men deras intresse är lika med noll. Vi önskar såklart att de kunde göra mer. Det är problem med elen, belysningen är inte okej, det behövs skyltar och det finns ingen sophämtning. Jag förstår inte varför man inte väljer att satsa från kommunens sida, säger Jesper Wahlström, en av initiativtagarna.

Det blev en riktigt kylig första dag vid rinken under onsdagen när termometern visade -13 grader klockan nio. Många personer valde ändå att snöra på sig sina skridskor och åka i kylan. Flera barn och deras föräldrar var glada att de kunde ägna sig åt en vinteraktivitet under lovets sista dagar.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Med ideella krafter är nu skridskoåkningen i full gång under de sista dagarna av lovet. Foto: Anna Kjellberg
Med ideella krafter är nu skridskoåkningen i full gång under de sista dagarna av lovet. Foto: Anna Kjellberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om