Idrottshall öppnar tidigare än beräknat

Här kommer ett positivt besked till alla idrottsutövare i Rimforsa: Åsundahallen öppnar tidigare än beräknat. - Vår målsättning är att öppna hallen igen till månadsskiftet september/oktober, säger fastighetsförvaltaren Bo Jannesson.

Det senaste budet: Åsundahallen i Rimforsa öppnar vid månadsskiftet september/oktober.

Det senaste budet: Åsundahallen i Rimforsa öppnar vid månadsskiftet september/oktober.

Foto:

Kinda2013-08-13 06:56


Det var i slutet av maj som Kinda kommun stängde Åsundahallen i Rimforsa på grund av omfattande mögelskador.
I det läget beräknade kommunen att renoveringsarbetet skulle ta hela året - ett mardrömsbesked för föreningslivet i Rimforsa.

Nytt golv
Nu är det positivare tongångar. Tanken är att Rimforsa IF, Korpen och de andra lokala föreningarna ska kunna börja använda hallen igen vid månadsskiftet september/oktober.
- Vi hoppas att det blir så. Renoveringsarbetet har flutit på bra under sommaren, säger fastighetsförvaltaren Bo Jannesson.
Renoveringen av omklädningsrummen och den så kallade "hyllan" beräknas visserligen pågå hela året. Däremot ska själva idrottshallen vara tillgänglig om sex-åtta veckor. Då med ett helt nytt golv.
- Under hösten kommer det att finnas två provisoriska omklädningsrum på parkeringen som skolan och föreningarna kan använda, säger Jannesson.
Rimforsa IF har följt händelseförloppet kring Åsundahallen med stort intresse.
Till hösten har föreningen fyra innebandylag i seriespel, varav A-laget spelar i division 2 som är den högsta distriktsserien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om