Imponerande luciatåg fyllde bänkarna

För tredje året i rad så arrangerade Svenska kyrkan i Kisa ett luciatåg med deltagare från kyrkans verksamheter. Detta resulterade i ett luciatåg innehållande 75 deltagare.

Ett imponerande luciatåg med 75 deltagare.

Ett imponerande luciatåg med 75 deltagare.

Foto:

Kinda2017-12-16 12:30

När kyrkklockornas klang tystnat och ljuset dämpats så öppnades kyrkportarna, och luciatåget skrider in i kyrkan. Tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbar och lucior i långa rader.

Allt satt på plats

Det är kyrkans verksamheter som exempelvis konfirmander, ledare, after school, junior, drama och sång, ungdomskören samt Kinda gospelkör som fyller platserna i luciatåget för tredje året.

Grupperna har övat flitigt under hösten, vilket visade sig i kyrkan den 13 december, då allt satt på plats.

Stor verksamhet

- Hos oss så har alla samma chans att få bli lucia. Vi har ingen tävling, utan de som vill vara med som lucia skriver sitt namn på en lapp, sedan dras en lapp och därigenom blir lucian vald, informerar Emma Knutsson, komminister i kyrkan.

Det var också Knutsson som höll talen denna kväll, där det framkom att 150 barn passerar kyrkans verksamheter varje vecka, och då är förskolan Arken undantagen.

Jag är ett liv

Luciatåget med Joline Frode som Lucia, bjöd på flera klassiska julsånger under kvällen med tonerna av kyrkans musiker och Anders Broo Larsson som dirigent.

Kvällens insamling går till kyrkans julkampanj "Jag är ett liv".

Joline Frode var kyrkans Lucia. Foto: Morgan Karlsson
Joline Frode var kyrkans Lucia. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om