Inbrott i sex fritidshus på en vecka

Nu är det allt glesare mellan turerna för ägarna till fritidshusen runt om i Kinda och som ett brev på posten kommer inbrotten. Under förra veckan gjordes minst sex inbrott i fritidshus.

Under förra veckan gjordes inbrott i minst sex fritidshus i Kinda. Foto: Lars-Göran Bexell

Under förra veckan gjordes inbrott i minst sex fritidshus i Kinda. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-10-03 08:40

Hösten är en gyllene tid för tjuvarnas framfart i fritidshus och det ser inte ut att vara någon förändring i år heller.

Till i går hade polisen fått in sex anmälningar om fritidshusinbrott, fyra i norra delen av Kinda kommun och två i Björkforstrakten.

Krossade fönster

Tjuvarna har varit i farten mellan den 25 och 30 september. Polisen misstänker att det finns samband mellan inbrotten då förövarna vid de flesta inbrotten krossat fönster i entrédörren för att ta sig in.

Man har även brutet upp bodar som har genomsökts på några av fastigheterna. Polis har varit vid samtliga sex fritidshus och gjort brottsplatsundersökningar.

Fritidshusägarna kommer under veckan att lämna in en förteckning till polisen med gods som har stulits. Konsternerat gods så här långt som är stulet är en båtmotor, två motorsågar, två elverk, en batterilåda, en platt-tv och en radio.

Inbrott i kyrkan

Polisen har utöver anmälningarna om inbrott i fritidshus fått in ytterligare en handfull anmälningar efter helgen. Natten till i går bröt sig tjuvar in i Linnékyrkan i Kisa.

Via ett uppbrutet fönster på baksidan av kyrkan till sig förövarna in i lokalerna och rumsterade om ordentligt. Det som saknas så här långt är en kontantkassa. Flera verktyg låg spridda utanför kyrkan.

En villa som är under uppbyggnad hade i fredags klockan 13.05 besök av tjuvar. Det var husägaren, som för närvarande är i Spanien, som larmades per telefon vid tidpunkten. En granne gick till villan och upptäckte att altandörren stod öppen.

Enligt polisen har en hel del verktyg stulits. Under förra veckan slog tjuvar till mot en gård på Asby Udde i Ydre. Här har dörrarna till ett garage brutits upp och det som är stulet är en gräsklippare, en röjsåg och en motorsåg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om