Inbrottsvåg drabbade Kisavillor

Flera villaägare i nordvästra delen av Kisa drabbades på julaftonens eftermiddag och kväll av en serie inbrott och inbrottsförsök.

Kinda2006-12-27 07:30

Hittills har polisen fått in åtta anmälningar från villaägare i Kisa om ovälkomna besök, varav sex gäller fullbordade inbrott samt två inbrottsförsök. Några av anmälningarna kom in redan under julafton, de resterande under juldagen.
De utsatta villorna ligger på Oxhagsgatan, Fimongatan, Lillågatan, Norra Sjömossegatan och Brostorpsgatan i Kisa, det vill säga i områden i närheten och utmed Ulrikagatan.
Vid inbrottet på Oxhagsgatan på julaftonen var för övrigt familjen hemma under tiden som inbrottet skedde. Familjen befann sig då enligt polisen på övervåningen utan att först lägga märka till inbrottet på bottenplan.
I de övriga fallen var inte villaägarna hemma, utan upptäckte inbrotten respektive inbrottsförsöken först när de återkom från sina respektive julfiranden.
- I de anmälningar till oss där det går att utläsa tillvägagångssättet, så har man brutit upp ett fönster för att ta sig in. Det gäller även i de två fall man har misslyckats, säger Tomas Norin, vakthavande polisbefäl i Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om