Inga biljetter på söndagen

Anne Kronstrand bokade tågbiljett i helgen. Men det gick inte att hämta ut den eftersom det var söndag. Dåligt, tycker Anne. Men SJ hänvisar till e-biljett och SMS.

Tåget till Vimmerby rullar ut från Kisa. Biljetter bokas numera på nätet men det är svårare att få ut biljtterna i Kisa.

Tåget till Vimmerby rullar ut från Kisa. Biljetter bokas numera på nätet men det är svårare att få ut biljtterna i Kisa.

Foto:

Kinda2008-09-04 06:46


Anne Kronstrand är en tjej som bor i Kisa av och till. Hon studerar till resebyråsäljare i Skellefteå och gör just nu sin praktik i Jönköping. Så hon är van vid resande och åker gärna tåg.
Men i helgen blev det problem. Hon bokade och betalade en biljett från Kisa till Vimmerby på SJ:s hemsida. Men när hon sen skulle hämta ut biljetten hos ATG-ombudet i Kisa (Arturs Tobak) så hade de söndagsstängt.

Hoppade på tåget
Vad skulle hon göra? Anne hoppade på tåget ändå.
- Ja, jag åkte ändå. Jag hade ju bokningsnumret. Det tror jag egentligen inte att man får. Men det var ingen som kollade.
Samma sak hände i fjol, berättar Anne. Den gången skulle hon till Linköping och vidare mot Stockholm och fick stressa av på stationen i Linköping och ta ut sin biljett från en automat.

Söndagar stängt
Arturs Tobak har öppet till 18 på vardagar och till 14.30 på lördagar. Men på söndagar är det stängt. Då vore det bra med något annat ställe att kunna hämta ut på, funderar Anne.
- Kanske vore Coop bra. Det ligger ju nära stationen och har öppet alla dagar. Eller om man sätter upp en automat, som de har i Linköping. Men det blir väl för dyrt på en liten ort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om