"Ingen annan vinter är i närheten"

Skidintresset är stort. Det kan Magnus Johansson intyga: - Vi tog över Skidboden 1997. Den här vintern liknar ingen annan.

Ung skidåkare. Aksel Christensen, som till vardags bor några mil söder om Köpenhamn, gästade Tolvmannabacken under gårdagen. Här får han hjälp i Skidboden av Alexander Monell.

Ung skidåkare. Aksel Christensen, som till vardags bor några mil söder om Köpenhamn, gästade Tolvmannabacken under gårdagen. Här får han hjälp i Skidboden av Alexander Monell.

Foto:

Kinda2010-02-13 05:06


Han har ingen exakt siffra. Men en sak är saker: Väldigt många har hyrt sin utrustning i Skidboden ute vid Tolvmannabacken.
- Jättekul med en lyckad vinter. I flera år har man pratat om det varmare klimatet... Men kolla nu, det finns ju faktiskt förutsättningar.
Tillsammans med Niklas "Nocko" Nilsson tog Magnus Johansson över Skidboden 1997.
- Stundtals har vi haft många kunder även tidigare år. Men ingen annan vinter är i närheten av den här. Vissa dagar är det hundratals personer som hyr sin utrustning hos oss.
Vad går bäst: Skidor eller snowboard?
- Skidor går överlägset bäst. Min spontana känsla är att snowboardintresset har minskat de senaste åren, säger Magnus Johansson.
Vilka är det som hyr?
- Alla åldersgrupper finns representerade. Men den största delen är barnfamiljer. De står nog för 50 procent.

600 utrustningar
Utöver "Nocko" och Magnus Johansson är det tre-fyra säsongsjobbare som hjälper kunderna i Skidboden. Runt 600 utrustningar finns till förfogande. Det inkluderar såväl den alpina utrustningen som längdskidor och skridskor.
- Hittills har vi matchat efterfrågan, säger Johansson.
Snart är det sportlov...
- Ja, då lär det bli full fart. Bland annat väntas det en del danskar. Vi kommer att vara väl förberedda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om