Innebandyn bara växer och växer...

Åsundahallen är ett populärt ställe under vinterhalvåret. - Nu har vi runt 200 aktiva barn och ungdomar i verksamheten, säger Tobias Lundh.

Första flicklaget. RIF-tjejerna har god uppslutning på träningarna. "Vi är alltid 16-18 spelare", säger tränaren Robert Rosdahl.

Första flicklaget. RIF-tjejerna har god uppslutning på träningarna. "Vi är alltid 16-18 spelare", säger tränaren Robert Rosdahl.

Foto:

Kinda2010-03-09 07:45


Året var 1998.
Med Tobias Lundh i spetsen var det ett kompisgäng som bildade en innebandysektion i Rimforsa IF:s färger.
- Den första tanken var att starta ett seniorlag, minns Lundh. Men i samma veva drog vi igång några träningsgrupper för ungdomarna.
Ett populärt initiativ, skulle det visa sig. Redan från start var det ett 100-tal ungdomar (läs killar) som äntrade parkettgolvet i Åsundahallen. Några år senare hade RIF sitt första pojklag i seriespel.

Rätt nivå
Sedan dess har verksamheten utvecklats undan för undan.
Fler spelare.
Fler lag.
- De senaste åren har det skett en kraftig ökning. Nu har vi runt 200 aktiva barn och ungdomar i verksamheten. Från början trodde jag inte på den här utvecklingen, säger Tobias Lundh som är sammankallande i innebandysektionen.
Han tillägger:
- Men nu är vi nog på rätt nivå. Det gäller att behålla kvalitén.
Den här säsongen har Rimforsa IF fyra ungdomslag i seriespel. I övrigt finns det fyra träningsgrupper för de yngre barnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om