Intressant konst på Rimforsa strand

I fredags så började en konstutställning på Rimforsa strand. Det är Maria Tronnersjö och Vanja Larsson som tillsammans ställer ut sin konst. Under invigningen så fanns båda konstnärerna på plats med underhållande live-musik i bakgrunden.

Maria Tronnersjö hämtar inspiration från antikens dagar. Foto: Theodor Nordenskjöld

Maria Tronnersjö hämtar inspiration från antikens dagar. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2016-11-07 15:00

Det märks att båda konstnärerna är passionerade med vad de gör. Både Maria och Vanja har skapat konst i snart 40 år och deras tekniker har utvecklats genom tiden. Maria får sin inspiration från naturen och antikens konsthistoria. Hon målar med akvarell, tusch och akryl. Hon har även provat på olika blandtekniker för att uppnå vad hon vill med sin konst. Det hänger bland annat tunna skivor utav marmor på väggarna nere i restaurangen på Rimforsa strand som Maria har prytt med diverse motiv inspirerade utav det antika Grekland.

Ju mer man utvecklas inom något, desto roligare blir det att hålla på med det, säger Maria.

Vanja skapar något helt annat, hon gillar att hålla på med textiler. Hon förser tyger hon hittar med egna nyanser och kan skapa nya intressanta färger.

Jag färgar alla textiler själv och nu har det utvecklats till min egna konstform där jag kan skapa sånt som någon annat aldrig har gjort, säger Vanja.

Det är första gången som konstnärerna ställer ut sin konst på Rimforsa strand. Tidigare år så har det haft utställningar på bland annat Ekenäs slott. Med sig har dom duon Kronnes, som består utav Bosse Tronnersjö och hans vän. De spelar visor i bakgrunden med bland annat ett syntdragspel och olika sorters saxofoner. När de inte spelar på frugans konstutställningar så spelar de på äldreboenden och liknande platser.

Maria och Vanja har känt varandra sedan 90-talet och de tycker att de passar bra ihop, så det blir nog flera utställningar i framtiden. Denna utställning kan man beundra på Rimforsa strand fram tills den 28:e januari.

Vanja och Maria med duon Kronnes i bakgrunden. Foto: Theodor Nordenskjöld
Vanja och Maria med duon Kronnes i bakgrunden. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!