Invigning av Arkens regnbåge

Kyrkans förskoleverksamhet ”Arken”, har nu expanderat och delats upp i ännu en fastighet. Detta invigdes under helgen med högtidlig musik, sång och lite bubbel.

Några från Arkens personal. Fr.v Josefine Rafelt, Johanna Nilsson, Emelie borén, Alexandra Öst, Emma Engdahl samt Joakim Gustavsson. Foto: Morgan Karlsson

Några från Arkens personal. Fr.v Josefine Rafelt, Johanna Nilsson, Emelie borén, Alexandra Öst, Emma Engdahl samt Joakim Gustavsson. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-09-11 13:00

Förskolan Arken är en förskola med kristen profil som drivs av Svenska kyrkan. Verksamheten finns i Kisa församlingsgård och i de nyinvigda lokalerna i Prästgården.

I Prästgården så har nu 16 barn i åldern fyra till fem år flyttat in sedan två veckor tillbaka. Josefin Rafelt som är förskolechef inom verksamheten guidar runt i de nyinvigda lokalerna.
– Då vi gärna vill bevara husets karaktär så har inget byggts om vad gäller lokalerna, utan vi har tagit vara på det som fanns och gjort det bästa av det, berättade Rafelt.

– Till huset hör även en fantastisk gård som knyter oss samman med vår övriga förskoleavdelning i församlingsgården. Det hela är som en liten park med fantastiska möjligheter.
– I den nya avdelningen som har fått namnet regnbågen arbetar tre personal, och i våra övriga avdelningar så är vi ytterligare åtta anställda.

Efter en kort rundvandring så är det dags för den riktiga invigningen. Komminister Jörgen Sundeborn inleder med en berättelse om Arken som Noa byggde efter Guds anvisningar.
– Arken blev symbolen för den båt där man tog hand om varandra. Efter 150 dagar på arken sjönk så regnet tillbaka och regnbågen lyste upp över himlen.

Enligt Gud så är regnbågen en påminnelse om att vi ska tänka på- och värna om varandra. Nu idag så inviger vi en fin kombination av dessa två. Kan det bli bättre, framförde Sundeborn.

Med hjälp av kyrkomusiker Roland Sundin så framfördes några sånger som även de yngre deltagarna kunde vara med på, tillsammans med föräldrar och övriga besökare.
– Denna byggnad skapar stora möjligheter för oss, berättade komminister Emma Knutsson. Vi kommer bygga upp verksamheterna vart efter. På övervåningen så kommer våra konfirmander och ungdomsgrupper att hålla till, och även så blir det lite personalrum här.

I samband med invigningen så hade barnen anordnat en regnbågsutställning som besökarna fick ta del av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om