Invigning av det nya ungdomshuset

Kampen för ett ungdomshus i Kisa har pågått under tre år. Nu är projektet i hamn. - Det känns grymt bra, säger Pelle Lundström.

Kinda2012-10-20 04:07

"Kåken".
Så heter det nya ungdomshuset som ligger vid Stjärneboskolan i Kisa. Lokalerna är på cirka 300 kvadratmeter och rymmer en musikstudio, cafeteria, tv-rum, med mera. Här ska Kindas ungdomar, oavsett bakgrund, träffas och ha det trevligt.

FAUK
Tankarna om ett ungdomshus föddes 2009. Pelle Lundström och Lena Johansson från FAUK (Föreningen för alternativ ungdomsverksamhet i Kinda) har varit med på hela resan.
- Det här visar att det går om man bara vill. Tillsammans med ungdomarna har vi drivit den här frågan stenhårt, säger Lundström.

Tre år
Ungdomshuset har blivit verklighet tack vare pengar från Kinda kommun och Arvsfonden. Kommunen skjuter till 800 000 kronor om året. Det räcker till 1,20 tjänster och lokalhyra.
Pelle Lundström är anställd på 100 procent, medan Lena Johansson jobbar en dag i veckan (20 procent). Kommunens engagemang sträcker sig i åtminstone tre år framöver.
Arvsfonden står för 720 000 kronor om året. De pengarna går till en heltidstjänst och materialkostnader. Robin Ekberg och Therese Schmidt är anställda på 50 procent vardera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om