Invigning av nytt konstgräs i San Silo

Nyligen har ett nytt konstgräs lagt in i Rimforsas stolthet "San Silo" eller "Järnlundahallen" som den egentligen heter.

Tränaren Anna Eskilsson visar här hur tjejerna ska göra. Foto: Morgan Karlsson

Tränaren Anna Eskilsson visar här hur tjejerna ska göra. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-11-07 09:55

Som tidningen redan uppmärksammat så har ett nytt konstgräs lagts in i Järnlundahallen i Rimforsa. Det första underlaget lades in i februari 2009, fast då var konstgräset lätt begagnat och nu i slutet var det så slitet att det var stora hål i materialet.

15 tjejer

Mot en kostnad av 674 000 så kom ett företag som började med att ta ut det gamla underlaget och iordningställa det nya konstgräset med allt arbete det innebär.

Här har man först lagt ut ett lager med sand på konstgräset för att få det att ligga kvar. Ovanpå detta ligger sedan ett lager av granulat.

På plats under invigningen var flicklagen 05 och 06. Dessa tränar ihop ibland, och under kvällen bestod de av 15 tjejer. Tränaren Anna Eskilsson var också med och manade på uppvärmningen och konditionsträningen.

Riktigt populär

- Det är en ära att få ha en hall där vi alla kan träna året runt, utan blåst, snö och regn. Förutom de femton Rimforsa lagen så tränar även Hägerstad, Brokind samt ytterligare något lag här i hallen, informerade Mikael Philipsson, sammankallande i fotbollssektionen.

Hallen är riktigt populär, och det är inte många timmar under veckan som den är tom. Den ägs av Kinda kommun, sedan får Rimforsa IF ett driftbidrag för att sköta om samtliga fotbollsplaner på orten.

San Silo

- Med detta får vi väl anse att det nya underlaget nu är invigt, säger Karin Dahmén, Förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen

Lokalt så kallas hallen för "San Silo". Detta efter den större och kända arenan San Siro.

Stadio Giuseppe Meazza, eller som den vanligtvis kallas, "San Siro" är den största fotbollsarenan i Italien och är hemmaplan för AC Milan och Inter.

- "San Silo" är ett mer passande namn med tanke på att Järnlundahallen ligger precis bredvid de här stora silotornen i Rimforsa, avslutar Philipsson.

Det nya konstgräset är varmt välkommet bland utövarna.
Det nya konstgräset är varmt välkommet bland utövarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om