Ja till ny brandstation i Kisa

Arbetet med en ny brandstation i Kisa går in i nästa fas. I går tog kommunstyrelsen ett så kallat igångsättningsbeslut. - Målsättningen är att den nya brandstationen ska vara klar 2017, säger ordförande Hans Måhagen (S).

Kinda2015-01-13 07:38

Behovet av en ny brandstation i Kisa är stort. Det är både räddningstjänsten och politikerna överens om.
Som vi har berättat tidigare pekas Mariaberget, vid korsningen Ydrevägen/Industrivägen, ut som den bästa platsen för en ny brandstation.

Kan överklagas
Nu börjar projektet på allvar. Gårdagens igångsättningsbeslut i kommunstyrelsen innebär att åtta miljoner kronor ur årets investeringsbudget går till projekteringen och detaljplansarbetet av en ny brandstation i Kisa.
- Det här är ett gammalt ärende som börjar närma sig mål. Nu har vi sparkat ut bollen på planen, säger Hans Måhagen (S), nytillträdd ordförande i kommunstyrelsen.
Om allt flyter på ska den nya brandstationen vid Mariaberget vara klar till 2017.
- Vi hoppas det. Sedan ska man komma ihåg att det är många parametrar som återstår. Bland annat har det signalerats om överklaganden från de boende i närheten, säger Björn Hoflund (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.
Vad slutnotan landar på återstår att se. Enligt prognosen kommer en ny brandstation vid Maria-berget att kosta Kinda kommun omkring 49 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om