"Jag vill åka mc nästa år igen"

- Nu är allting väldigt jobbigt, men jag har ett stort mål som driver mig. Det är att kunna åka motorcykel nästa år igen. Orden kommer från Eriq Edestedt, 22. I början av juni var han ytterst nära att dö i en mc-olycka. 14 juni, 2008.

Eriq Edestedt är äntligen hemma i Tidersrum igen, efter drygt sju veckor på sjukhus. Foto: Michael Nordin

Eriq Edestedt är äntligen hemma i Tidersrum igen, efter drygt sju veckor på sjukhus. Foto: Michael Nordin

Foto:

Kinda2008-08-07 06:32


Det är lördag. För Eriq Edestedt är det en speciell lördag med tanke på att hans flickvän Frida ska ta studenten vid gymnasiet i Tranås. 22-åringen från Tidersrum åker mot festligheterna på sin motorcykel.
Vid Västra Hult, mellan Asby och Ramfall, händer det som inte får hända.
Eriq påbörjar en omkörning - men har missat att det kommer en mötande bil. Någon sekund senare är olyckan ett faktum.
Eriq Edestedt minns med obehag hur allting gick till.
- Jag låg bakom två bilar när vi kom till en raksträcka. Jag tror att vi körde i 60-70 km/h.
- Först gick jag ut till vänster för att kontrollera att det inte kom någon mötande bil. Sedan höger innan jag påbörjade omkörningen, precis så som man ska göra. Men jag hade helt missat att det kom en bil.
Eriq tror att missen berodde på en mix av soligt väder och skogen längs vägen. Att den mötande bilen, en VW Passat, helt enkelt smälte in i naturen.

Nu har det gått nästan åtta veckor sedan den där ödesdigra lördagen i juni. Vi träffas hemma i Eriqs föräldrahem i Tidersrum. Förra veckan fick han lämna Universitetssjukhuset i Linköping. En vistelse som har varit en enda lång pina.
- Det har varit jäkligt jobbigt med många operationer. Jag tappade räkningen vid 14... Men jag är ändå tacksam för läkarna jag har haft, dom har varit underbara.
- Jag blev väldigt uttråkad under dagarna, på TV:n går det ju bara gamla repriser, säger Eriq och bjuder på ett skratt. Så efter två veckor köpte jag en bärbar dator.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om