"Jag vill fortsätta utvecklas"

I helgen körs det SM-rally i Vännässkogarna. På startlinjen kommer rallytalangen Albin Nordh från Ydre MK att stå. Vid sin sida har han Linn Karlsson från samma klubb.

I helgen kör Ydre MK:s Albin Nordh och Linn Karlsson SM-rally i Vännäs. Foto: Göran Johansson

I helgen kör Ydre MK:s Albin Nordh och Linn Karlsson SM-rally i Vännäs. Foto: Göran Johansson

Foto:

Kinda2018-02-01 13:00

I helgen inleds rallysäsongen för juniorer när Vännas MK bjuder in till Junior-SM i skogarna i Västerbotten. För de 19 ekipage som ställer upp väntar nio specialsträckor på 106 kilometer. De tre första sträckorna körs i morgon kväll och under lördagen resterande sex sträckor och första bil i mål beräknas till 15.30.

Från Ydre MK ställer unge Albin Nordh upp. Notläsningen sköter Linn Karlsson, även hon från Ydre MK. Med sin nylackerade Renault Twingo R2 tävlar de i klass otrimmat 2WD.

Enligt Vännäs MK kommer det att bjudas på stora snömängder och ett bra underlag efter en perfekt rallyvinter.

För Albin Nordh kommer tävlingen i norr att bli ett bra avstamp in i 2018 års rallysäsong där satsningen i första hand blir Junior-SM men även barmarkssäsongen i Svenska Rallycupen.

- Jag vill fortsätta utvecklas och samla på mig rutin och erfarenhet sedan kan man sätta upp nya mål, säger Albin Nordh på frågan om vad som är viktigast med vintersäsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om