Jan-Åke - Kindas nyaste ordförande

Hallå där, Jan-Åke Johansson, ursäkta att vi stör på semestern på Teneriffa, men vet du egentligen vad du ska göra? -Haha, jag ska njuta av solen. Det är på gränsen till tropisk värme här nere, plus 34 grader i går kväll vid åtta-tiden.

Kinda2017-10-28 05:00

-Nej, men jag förstår att du menar mitt nya uppdrag i Jävsnämnden i Kinda. Både ock, skulle jag svara, jag vet att vi ska ta hand om ärenden, främst bygglovsärende där kommunen både är beställare av bygglov, och den part som beviljar bygglov.

Kan läsa på

Jan-Åke Johansson (S), kan synas vara ett helt nytt namn inom Kindapolitiken när han nu presenteras på förslag till att bli ny nämndordförande. Men så är inte fallet, han har ett förflutet som ledamot i MBR-nämnden i ett par mandatperioder och som ordförande i Birgerssonska fonden, och lite annat.

-Dessutom är jag ju gift med tidigare kommunalrådet Majlis Johansson, så jag tycker nog jag har hygglig koll på Kindapolitiken.

Han träder in i sin nya roll i och med att den nya organisationen sjösättes vid nyåret.

-Det gör ju också att jag har ett par månader på mig att läsa på. Dessutom är ju detta bara ett förslag från majoritetens sida. Men det ska väl i och för sig gå igenom utan problem.

Han säger själv att det kan bli helt andra ärende där det också uppstår en jävssituation. Men de får dyka upp efter hand och också lösas efter hand.

-När det gäller bygglov så är det ju dessutom ganska brådis ibland och då duger det ju inte att lägga ansökningarna på hög.

Jävig ordförande

Enligt ordboken ska en Jävsnämnd ansvara för beslut i ärenden som rör myndighetsutövning gentemot kommunens egna verksamheter. Som upplysning kan nämnas att Båstads kommun införde en Jävsnämnd för sju år sedan.

De hade endast två ärenden att behandla under det första året. Ett gällde skärmtaket på Haziendas Bar & Mat. Problemet med detta ärende var dessutom att ordföranden i Båstads Jävsnämnd, Jessica Andersson (S), själv var jävig eftersom hon var anställd av Båstadshem AB, som äger skärmtaket i Torekov.

Ett klart fall av jävig ordförande i Jävsnämnden.

-Jag ser ändå fram emot uppdraget, vi får helt enkelt lösa frågorna efter hand de dyker upp. Det blir nog inte schemalagda möten en gång i månaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om