Järnväg och väg stängs i Kisa

Järnvägen stängs av hela påskveckan. Järnvägsövergången stängs av under påskhelgen. Nu byggs hela banområdet i Kisa om för 8,5 miljoner kronor.

Peter Erixon, platschef, och Peter Eriksson, arbetsledare, leder ombyggnaden av banområdet i Kisa. Efter påsk ska det vara klart.

Peter Erixon, platschef, och Peter Eriksson, arbetsledare, leder ombyggnaden av banområdet i Kisa. Efter påsk ska det vara klart.

Foto:

Kinda2009-04-01 06:42


Nu börjar den stora omläggningen av banområdet i Kisa. I tisdags lastades mängder av material av och en del arbeten påbörjades.
Enligt platschef Peter Erixon kommer hela arbetet att gå på cirka 8,5 miljoner kronor.

Strukton bygger
Det är Strukton (tidigare Banproduktion) som gör jobbet.
- Vi har ju ett tiotal personer stationerade här i Kisa. Dessutom blir det en del inhyrda resurser, berättar Erixon.

Växel flyttas
Den stora skillnaden är att en växel flyttas från norra till södra sidan övergången. På så vis blir bara ett spår kvar över vägen (det västra spåret).

Bara ett spår
Samtidigt läggs spåren delvis om på hela området, får nya sliprar och ny räls. De två uppställningsspåren kommer att finnas kvar.
- Sen lägger vi makadam under i stället för gruset som finns i dag, berättar arbetsledare Peter Eriksson. Det dränerar ju mycket bättre.
Arbetet kommer att påverka hela lokala Kisa de kommande veckorna.
Tågtrafiken stängs av helt från måndag morgon den 6 april till måndag morgon den 13 april. I stället får resenärerna åka buss.
Även järnvägsövergången stängs av helt. Från fredag morgon den 10 april till tisdag eftermiddag den 14 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om