Jonatans styrka gav både guld och silver på SM

Jonatan Andersson från Kisa kan nu titulera sig svensk mästare. Förra helgen tog han SM-guld i bänkpress ungdomsklassen. Det blev även en SM-silver i styrkelyft och svenskt rekord i tävlingarna som gick på Idrottshuset i Örebro.

Jonatan Andersson slog nytt svenskt rekord i bänkpress.

Jonatan Andersson slog nytt svenskt rekord i bänkpress.

Foto:

Kinda2017-05-06 06:45

Förra helgen arrangerade Örebro Kraftsportklubb SM-tävlingar i klassisk styrkelyft och bänkpress för ungdomar, juniorer och veteraner i Idrottshuset i Örebro. En av de tävlande var i går 18-årige Jonatan Andersson från Kisa som tävlar för Linköpings Atletklubb.

För Jonatan gick det riktigt bra då han tog SM-guld i bänkpress i ungdomsklassen. I första lyftet tog han 130 kilo. I andra och tredje klippte han till med 145 kilo, vilket var 35 kilo mer än tvåan Joakim Olsson, Norrflärke IF.

Även i styrkelyftet gick det bra för Johan som tog silver. I knäböj lyfte han 172,5 kilo, i bänkpress klippte han till med 145 kilo, vilket även innebar nytt svenskt rekord. I marklyftet tog han 215 kilo. Totalt blev det 532,5 kilo. Tio kilo efter SM-vinnaren Adam Foureaux som tävlar för Kungsbackaklubben Pure Power.

– Jag är hyfsat nöjd, men vill ju vinna båda grenarna, säger Jonatan Andersson som började träna styrkelyft för drygt tre år sedan.

– Tidigare spelade jag fotboll men jag ville få upp musklerna så att det blev styrketräning istället. Jag tränar i stort sett varje dag.

Jonatan Andersson går andra året på Fria Läroverkens gymnasium i Linköping.

- Jag läser naturvetenskaplig linje och vill i framtiden jobba inom skogen.

Tidigare i år kvalificerade han sig till SM i Nässjö där DM-tävlingarna avgjordes.

- Jag vann både bänkpress och styrkelyft, säger Jonatan Andersson som har målet klart för sig:

- Jag ska bli ännu starkare och få ännu bättre resultat framöver.

Jonatan Andersson med guld- och silvermedaljerna. Foto: Lars-Göran Bexell
Jonatan Andersson med guld- och silvermedaljerna. Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om