Känslostark föreläsning i Brokyrkan

"Livet går live just nu och det går ej i repris". Under söndagseftermiddagen var det återigen dags för Rimforsa kyrkors gemensamma arbete med "Afternoon tea". Söndagens föreläsning bar namnet "Är det detta som är livet".

Göran Larsson föreläste om "Är det detta som är livet". Foto: Morgan Karlsson

Göran Larsson föreläste om "Är det detta som är livet". Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-09-21 12:02

Brokyrkan fylldes undan för undan inför söndagens "Afternoon tea". Träffen inleddes med en fikastund innan Lena Abrahamsson hälsade föredragshållaren välkommen.

Göran Larsson är präst och psykoterapeut. Under många år har han arbetat med rehabilitering av långtidssjukskrivna och fungerar idag som psykosocial handledare och etisk rådgivare i olika beroendehandlingar. Larsson är också en anlitad föreläsare över hela Sverige i ämnen som berör mänsklig växt och mognad.

Under tiden som följde tog han med åhörarna på en stundom tuff resa igenom livet. Även bjöd han på några goda tips att bära med sig genom livet.

– Mina vardagar tillbringar jag oftast i en grön fåtölj på tredje våningen i en byggnad i Falun, där jag försöker få personer att tala sanning om sig själva, informerade Larsson som inledning.

– Du är ingen tillfällighet, du är önskad in i det här livet och du är här för att göra skillnad, frågan är vilken. Min mormor sade till mig en gång att livet är så kort, något jag nu börjar förstå.

–Vi nås hela tiden av negativa händelser som matar oss dagligen. Något som sakta sakta droppar in i våra andliga kanaler och förändrar oss undan för undan utan att vi märker detta. Till detta ska läggas att allt ska gå allt fortare, fast hur uppfostrar vi barn snabbt. Ibland hör inte detta hemma i våra liv.

– Detta "bråttomsamhälle" gör att det är lätt att missa dem som står oss närmast. Jag kommer sen, jag ska bara... Vi är experter på att förlägga vår tid till framtiden utan att njuta av nuet.

Livets hårda kamp med hur man är mot varandra fortsatte tas upp under föreläsningen. Här berättade Larsson om egna upplevda händelser genom livet, något som även kändes bekant bland åhörarna, vilka blev starkt känslomässigt berörda.

– Ingen annan än du kan vara du i ditt ställe, och en dag skall vi alla dö, fast alla andra dagar skall vi det inte, så njut!

lena Abrahamsson, Helena Savén, Karl-Erik Jansson tackar Larsson efter föreläsningen.
lena Abrahamsson, Helena Savén, Karl-Erik Jansson tackar Larsson efter föreläsningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om