KD positiva till vindkraftsutbyggnad

Kristdemokraterna i Kinda har haft årsmöte i kommunhuset i Kisa. Lena Käcker Johansson omvaldes som ordförande och Anders Olaison avgick som kassör efter 13 år.

Lena Käcker omvaldes som ordförande för Kristdemokraterna i Kinda.

Lena Käcker omvaldes som ordförande för Kristdemokraterna i Kinda.

Foto:

Kinda2017-02-28 09:53

Årsmötet inleddes med att Fredrik Topplund, politisk sekreterare för Kristdemokraterna i Östergötland kort berättade om sitt arbete. Därefter valdes han som ordförande för årsmötet.

I årsberättelsen framgick bland annat att Kindas kristdemokrater under det gångna året ingått i den politiska majoriteten i Kinda tillsammans med socialdemokraterna och moderaterna.

Len Käcker Johansson omvaldes som ordförande. Övriga ledamöter är vice ordförande Ingevald Abrahamsson, Kalle Sandell, Carin Olsson, Börje Karlsson och Marita Forsman.

Anders Olaison avtackades efter 13 år som kassör och till ny kassör valdes Tobias Jonsson. Årsmötet ställde sig positiva till vindkraftsutbyggnad i Kinda och kommer inte att förorda att kommunen uttalar ett veto mot vindkraftsetableringen. Årsmötet diskuterade även kommunens bostadsförsörjningsprogram som är ute på remiss till partierna. Flera förslag kom upp på vem eller vilka som ska tilldelas Vitsippspriset.

Anders Olaison avgick som kassör efter 13 år och ny kassör är Tobias Jansson.
Anders Olaison avgick som kassör efter 13 år och ny kassör är Tobias Jansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!