KickinŽ Petrus ny ungdomsledare i frikyrkan

Petrus Josephsson är Kisa Frikyrkas nya ungdomsledare. En kille som är bättre på kickboxning än gitarr. Men mest vill han hjälpa människor att få möta Gud.

Petrus Josephsson kommer att vara Kisa Frikyrkas ungdomsledare det kommande året. Här i Elimkyrkans kyrkosal med korset på väggen.

Petrus Josephsson kommer att vara Kisa Frikyrkas ungdomsledare det kommande året. Här i Elimkyrkans kyrkosal med korset på väggen.

Foto:

Kinda2009-09-18 06:43


Att Petrus skulle hamna i Kisa var inte alls planerat. Han hade gått ut bibelskola, där han varit ett år i en församling i Söderköping, och därefter sommarjobbat i en affär i Linköping.
- I början på juli ringde Anders. Det var en chock för jag hade inte lyft ett finger, säger Petrus.

Erbjuden jobb
Men det visade sig att pastor Anders Olaison stött ihop med några kompisar till Petrus och erbjudit dem jobb som ungdomsledare. De hade inte möjlighet själva med rekommenderade Petrus. På den vägen är det.
- Jag var väl lite skeptisk till platsen först. Men nu trivs jag jättebra. Jag har lärt känna många goa människor. Sen är man ju i Linköping, där jag har gamla kompisar, på en halvtimme.
Petrus har bott på massor med platser i Östergötland. Bland annat Ulrika. Mest hemma känner han sig nog i Vikingstad och Linköping.
Men nu är det Kisa som gäller under minst ett år. Han ersätter de tidigare ungdomsledarna Martina Saldner och Samuel Östersjö som jobbat i tre år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om